Sachs XTC 125 - Test

MINI DUCATI S JAPANSKIM SRCEM

 

 

 

 XTC125

 

Postoje motocikli za kojima se žudi, zbog kojih nas prolaze trnci pri svakoj pomisli na njih. Ima motocikala koji su, na kraju krajeva, obilježili motociklistički svijet i zauzeli kultno mjesto u njegovoj povijesti. Jedan od takvih motocikala je Ducati 916, koji, iako je predstavljen svijetu prije gotovo 15 godina, još uvijek izgleda nekako svježe i njegove se linije ističu u moru noviteta kojima nas svakodnevno obasipaju japanski proizvođači. Bio je to motocikl čija su tehnička i dizajnerska rješenja mnogi pokušavali kopirati, neki s više, a neki s manje uspjeha. Primjer kopije koji nam prvi pada na um je Cagiva Mito, talijanska dvotaktna jurilica koja je sa svojim oplatama i dvostrukim uskim farovima bila gotovo potpuna replika popularne 916-tice, a samim time i predmet želje brojnih 16-godišnjaka koji su tek dobili vozačku dozvolu.

 

 

XTC 

 

Talijanski uzori

Tako je i Sachs XTC 125 u svom dizajnu potražio uzore kod talijanskog proizvođača, samo što nije išao tako daleko u kopiranju kao Cagivin Mito. Ipak posjeduje brojne sitnice koje nas donekle podsjećaju na slavnog Ducatija i koje će izmamiti uzdah pokojeg maloljetnika kojemu bi ova umanjena verzija karizmatičnog modela 900 SS mogla biti prvi motocikl. A prvi detalji koji nam u tom smislu upadaju u oči su rešetkasti cjevasti okvir, maleni četvrtasti retrovizori i žarko crvena boja u kojoj je došao naš testni primjerak. Ako još uzmemo u obzir da su druge dvije boje u kojima dolazi ovaj Sachs žuta i crna, tradicionalne boje renomiranog talijanskog motocikla, jasno se vidi namjera proizvođača. A da ne bi sve bilo u znaku Ducatija brinu se prednja svjetla, koja donekle bude sjećanje na stariju generaciju Aprilijinog modela Mille.

 

 

Doduše, ima tu i nekoliko rješenja preuzetih iz japanske filozofije dizajna, kao što su lažni usisnici za zrak smješteni ispod prednjeg fara ili smiješno niski vjetrobran koji je, ruku na srce, potpuno beskoristan. Možda bi se uz njegovu malo veću površinu dalo izvući koji kilometar na sat više u konačnoj brzini, ali ovako je on tu više ukras nego stvarno aerodinamično pomagalo. Instrument ploča je jednostavnog i pomalo neuglednog dizajna, a njome dominiraju veliki okrugli obrtomjer i brzinomjer kojemu skala ide do vrlo optimističnih i u stvarnosti nedostižnih 200 km/h.

 

XTC

 

Malo čudi i odabir bijele boje za pozadinu obrtomjera i potpuno kontrastne crne za brzinomjer, ali tako se bar nećete zabuniti oko toga u koji od dva instrumenta gledate. Krenemo li pogledom dalje prema središnjem dijelu motocikla, primijetit ćemo poprilično dugački i obli spremnik za gorivo zapremine čak 20 litara i vozačko sjedalo od tanke gume koja neodoljivo podsjeća na spužve kakve se koriste na natjecateljskim motociklima. Izgled nas tu malo vara jer je sjedalo na sredini ipak malo deblje podstavljeno. No, to nije od prevelike koristi jer je na njegovim rubovima kruta plastika, što znači da vozač mora biti svjestan da ga čeka gruba vožnja u kojoj će osjetiti baš svaku neravninu na cesti. A da u toj svojoj patnji vozač ne bi bio sam, i suvozač je dobio jednako neudobno sjedalo.

 

 

Na stražnjoj vilici odmah u oči upada njezina nespretno odabrana neugledna siva boja, koja više podsjeća na temeljnu boju dvorišne ograde nego na nešto što bi bilo primjereno motociklu. Ispuh je, kao što to najnoviji trendovi nalažu, smješten ispod sjedala suvozača, no ukupni dojam stražnjeg dijela motocikla ipak donekle kvari stop svjetlo zastarjelog dizajna.

 

 

 

Ispod oplata se smjestio Suzukijev četverotaktni zrakom i uljem hlađeni motor zapremine 124,5 kubičnih centimetara. Doduše, iako na njemu piše Suzuki, ne proizvodi se u Japanu, već u Maleziji,  a Sachu XTC daje 15 konjskih snaga pri 10.500 okr/min. Ne možemo reći da je taj agregat na nas ostavio osobit dojam, no isto tako nas ničim nije ni posebno razočarao. Jednostavno pruža točno ono što se od njega i očekuje i linearno i jednolično razvija snagu sve do graničnih brojeva okretaja. Ne čini to ni približno jako kao njegova dvotaktna braća, no s druge strane, bilo bi nezahvalno to uopće očekivati od njega.

 

Tekst by MOTO PULS

 

joomla 1.6 templates free
By Joomla 1.6 templates free